Turismul in Municipiul Ploiesti

Dupa cum spun legendele, ciobanul Mos Ploaie, impreuna cu cei sapte feciori ai sai, a poposit candva intr-o poiana a codrului intins care acoperea pe vremuri aceste tinuturi. Gasind aici loc adapostit, apa buna, pamant roditor, n-a mai plecat, intemeind asezarea careia i-a dat numele. Se mai povesteste ca Ploiestii aveau sapte case si un schit de maici si ca locuitorii, inmultindu-se, si-au cucerit locuri de case si ogoare, ca toporani in lupta cu padurea. Cercetarile arheologice efectuate in zona municipiului Ploieşti de-a lungul anilor au scos la iveala existenţa unor asezari umane incă din sec. VIII-VII i. Hr. Oraşul este atestat documentar în anul 1597 când este ales ca tabară pentru oştire de către marele şi eroicul domn al Unirii, Mihai Viteazul. În deceniile următoare prezentei la Ploieşti a lui Mihai Viteazul, unul din factorii de excepţie care au animat viaţa socială şi spirituală a urbei a fost atentia de care s-a bucurat din partea unui alt domnitor, Matei Basarab.
Asezare geografica
Municipiul Ploiesti, unul dintre orasele mari ale Romaniei, este situat in judetul Prahova, la 60 km distanta de Bucuresti. Se invecineaza la nord cu comuna Blejoi, la sud cu comunele Barcanesti si Brazi, la vest cu comuna Targsoru Vechi, la est cu comuna Bucov. Coordonatele geografice sunt 26:02 E si 44:56 N.
Istorie
Este atestata documentar pentru prima data in 1503. Un moment crucial a fost alegerea Ploiestiului in 1597 de catre Mihai Viteazu ca baza pentru operatiuni militare si a ridicat satul de mosneni la rangul de targ domnesc. Sprijinit de domnie, Ploiestii se dezvolta continuu pe parcursul sec. XVII (este sediu al capitanului de Ploiesti), devenind un important centru urban al tarii. Pana la instaurarea regimului comunist in Romania a purtat numele de „Ploesti” si era resedinta judetului Prahova in perioada interbelica.
Date administrative
Suprafata: 60 km²
Populatie: 232.452 locuitori
Relief
Este situat in partea central-nordica a Campiei Romane, intre doua mari rauri, Prahova si Teleajenul. Orasul este strabatut de raul Dambu, afluent al Teleajenulu

Clima
Temperatura medie anuala este de 10,5°C, iar valorile minime si maxime inregistrate in secolul nostru au fost de -30°C la 25 ianuarie 1942 si respectiv de 39,4°C la 10 august 1945. Cantitatea medie multianuala de precipitatii este de 600 mm. Orasul se afla sub influenta predominanta a vanturilor de nord-est si de sud-est.

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting